Zdroje financování instituce Fokus - Sdružení pro péči o duševně nemocné - Polák, Radek (Jihočeská univerzita, 2008)
Jako téma bakalářské práce byly vybrány neziskové organizace a bližší seznámení s institucí Fokus - Sdružením pro péči o duševně nemocné. V práci je obecně popsán vývoj, vznik a hospodaření neziskových organizací, jejich rozdělení a co vlastně neziskové organizace znamenají pro společnost. K čemu slouží občanská sdružení a jak pomáhají duševně nemocným. Dále se práce zaměřuje na finanční situaci občanského sdružení Fokus Tábor a její způsoby financování. Bohužel i přes využívání všech dostupných prostředků je finanční situace nedostatečná a stále se nachází ve ztrátě.
Sources financing institution Fokus - Association for care of disordered
Keywords: neziskový sektor; samofinancování; Fokus; dotace; non - profit sector; self - financing; Fokus; grant