Evidence a řízení zásob ve vybraném podniku - Besedová, Nela (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se věnuje evidenci a řízení zásob ve vybrané společnosti. Hlavním zdrojem informací byla literatura týkající se dané problematiky a informace poskytnuté analyzovanou společností. Cílem práce bylo analyzovat evidenci a řízení zásob, zhodnotit a navrhnout zlepšení v oblasti řízení zásob. Teoretická část je zaměřena především na evidenci zásob a teorii řízení zásob. V praktické části je nejdříve představena analyzovaná společnost, její proces výroby a struktura zásob v podniku. Byla provedena analýza evidence a především řízení zásob. K řízení zásob společnost využívá program MFG/Pro a systém kanban. Práce je uzavřena zhodnocením a návrhem na zlepšení v oblasti řízení zásob.
Evidence and control of inventory in selected company
Keywords: zásoby; evidence zásob; řízení zásob; systém kanban; program MFG/PRO; virtuální auto; FIFO; inventory; stock holding; inventory management; system kanban; program MFG/PRO; virtual truck; FIFO