Leadership ve vybrané organizaci - Kalášková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá autentickým leadershipem ve vybrané společnosti Ferospoj s.r.o. Tato práce navazuje na výsledky získané prostřednictvím autorky bakalářské práce. Cílem je provést podrobnější analýzu leadershipu ve vybrané společnosti a navrhnout vhodná opatření ke zlepšení autentického leadershipu. V pozici leadera je důležité zabývat se svým přístupem k následovníkům a pracovat na jeho rozvoji. Právě leadership je jedním z klíčových faktorů, který může zajišťovat požadovaný výkon, a tím i dosažení cílů podniku. Pro analýzu autentického vedení ve vybrané organizaci byla použita dotazníková metoda. Byly aplikovány dva typy dotazníků. Jedním z nich byl "Authentic Leadership Questionnaire", který byl vyplněn jak leaderem, tak jeho následovníky. Druhým byl dotazník "NEO pětifaktorový osobnostní inventář", který vyplnil pouze leader. Na základě výsledků obou dotazníků byla navržena opatření, která by mohla vést k rozvoji autentické stránky leadera a také jeho vedení.
Leadership in selected company
Keywords: leadership; autentický leadership; autentický leader; sebeuvědomování; transparentnost; etické/morální jednání; vyvážené zpracování; leadership; authentic leadership; authentic leader; self-awareness; transparency; ethical/moral; balanced processing