Agrolesnictví v suchých oblastech - Mutota, Likarius Hilifaali (Jihočeská univerzita, 2021)
Zemědělství hraje důležitou roli v našem každodenním životě. Agrolesnictví je zamýšlené začlenění rostlin a keřů do zemědělských systémů plodin a zvířat za účelem vytvoření ekonomické, environmentální a sociální výhody. Studie je zaměřena na sekundární informace z různých částí světa. Recenzované příspěvky zahrnují studie o agrolesnictví, rozpočtování vody a suchém podnebí. Bylo zjištěno, že existuje několik přístupů zavedených na podporu agrolesnictví a rozpočtování vody. Takové přístupy jsou podporovány v suchém podnebí, zejména v afrických zemích, jako je Namibie. Jednou z nejlepších strategií pro překonání problémů suchého podnebí za účelem podpory agrolesnictví je to, co se nazývá rozpočtování vody. Rozpočet na vodu lze použít pro řadu rozvojů využití půdy a vody. Studie doporučuje, aby budoucí studie zkoumaly druhy stromů, které budou nejlépe vyhovovat v agrolesnických projektech ke zlepšení udržitelného vodního hospodářství v agrolesnictví pro suché podnebí.
Agroforestry in the drylands
Keywords: agrolesnictví; vodní režim; suché oblasti; agroforestry; water budgeting; dry area