Ekosystémové služby stromů v urbánním prostředí - Wiatzková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ekosystémových služeb poskytovaných stromy v urbánním prostředí se zaměřením na ekosystémové služby regulační. Cílem práce je tyto služby popsat a zjistit, zda existují rozdíly v kapacitě poskytování služeb mezi jednotlivými druhy stromů. Dále se práce zabývá vybranými indikátory a modely, pomocí kterých je možné regulační ekosystémové služby stromů hodnotit. V rámci pilotní studie byl použit submodel i-Tree Canopy. Práce obsahuje návrh projektu, jehož cílem je vyhodnocení regulačních ekosystémových služeb stromů submodelem i-Tree Eco na území 13 parků v Českých Budějovicích.
Ecosystem services of trees in urban environment