Využití cihelného a betonového recyklátu stavebních odpadů při kompostování biodegradabilních odpadů - Nováčková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2015)
Je známo, že některé inertní látky významně zlepšují proces aerobního rozkladu organické hmoty při kompostování. Příčina dosud není zcela známa, spíše než o provzdušnění jde o katalytickou oxidaci či hydrolýzu na povrchu inertu. Hlavně není známo, zda se tento příznivý efekt projevuje také v syntézním procesu humifikace, který by měl po rozkladu organické hmoty v kompostu nastat.
Utilization of construction waste particularly recycled bricks and concrete during biodegradable waste composting
Keywords: Organická hmota; aerobní rozklad; kompostování; humus; recyklace; recyklát; Organic mass; aerobic degradation; composting; humus; recycling; recyclate