Jazyk a styl psané české publicistiky v roce 1988 - Říhová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem práce je jazyk a styl české publicistiky a rozbor článků Rudého práva za celý rok 1988. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část se týká komplexní charakteristiky publicistického stylu a základní charakteristiky Rudého práva. Praktická část je zaměřena na vybrané články z Rudého práva a jejich následný rozbor. Hlavním cílem bakalářské práce je stylistický rozbor jazykových prostředků Rudého práva a charakteristika článků, které budou řazeny do kategorií.
Language and style of Czech Press in the 1988 Year
Keywords: Rudé právo; Komunistická strana Československé republiky; publicistický text; politická situace; stylistický rozbor; frazeologické obraty; Rudé právo; Communist Party of Czechoslovak republic; journalist´s text; political situation; stylistical analysis; defraud of phraseology