Hybridní zóna kuněk Bombina bombina a B. variegata v jižních Čechách - Straková, Helena (Jihočeská univerzita, 2012)
V této práci jsem se zaměřila na revizi vybraných lokalit v rámci hybridní zóny kuňky obecné a žlutobřiché, kde výzkumy v minulých letech potvrdily výskyt těchto druhů a jejich kříženců. Cílem je sledování vývoje těchto habitatů vhodných pro výskyt ohrožených druhů a trendy v početnosti výskytu žab. Dalším úkolem bylo spočítat hybridní index jedinců pomocí ventrálních skvrn a přiřadit tak populace na lokalitách ke druhům.
Hybrid zone of the fire-bellied toads Bombina bombina and B. variegata in southern Bohemia
Keywords: kuňka obecná; kuňka žlutobřichá; lokalita; hybridní index; ventrální skvrny; fire-bellied toad; yellow-bellied toad; locality; the hybrid index; ventral spots