BIOMASA JAKO ZÁKLADNÍ SUROVINA PRO VÝROBU PALIV A ENERGIE - Sikytová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je vypracování rešerše technologických procesů k energetickému využití biomasy s důrazem na výrobu elektrické energie a výrobu biopaliv. Práce dále popisuje a ukazuje druhy biomasy, možnosti jejího využití i vývojové fáze zpracování biomasy. Zmíněna je perspektiva využívání biopaliv a v závěru je téma rozvedeno o legislativní prostředí a podporu biomasy v ČR.
BIOMASS AS RAW MATERIAL FOR THE PRODUCTION OF FUELS AND ENERGY
Keywords: Biomasa; spalování; zplyňování; anaerobní fermentace; biopaliva; Biomass; burning; gasification; anaerobic fermentation; biofuels