Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism a její působení v zemích Latinské Ameriky - Škrletová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je pojednat o České centrále cestovního ruchu a jejích aktivitách v oblasti Latinské Ameriky. Nejprve je centrála obecně představena, je popsán její vznik, statut, cíl a hlavní úkoly. Současně je vysvětlena organizační struktura, hospodaření a marketingové aktivity, které vychází z popsaných koncepčních a strategických dokumentů. Následující část práce je věnována činnosti, kterou centrála vyvíjí směrem k Latinské Americe a v jejích hispanofonních a lusofonních zemích. Je podán podrobný přehled těchto aktivit a je posouzeno místo, které náleží danému geografickému prostoru v rámci aktivit centrály. Na závěr je zhodnocen význam a možný přínos těchto aktivit pro vzájemné vztahy v oblasti cestovního ruchu.
Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism and its activities in the countries of Latin America
Keywords: CzechTourism; Latinská Amerika; cestovní ruch; řízení destinace; Zahraniční zastoupení v Mexiku s působností pro Latinskou Ameriku; CzechTourism; Latin America; tourism; destination management; CzechTourism representative agency in Mexico