Popis ve vybraných prózách Vítězslava Hálka - Vávrová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou popisu ve vybraných prózách Vítězslava Hálka. Jedná se o povídky Muzikantská Liduška (1861), Na statku a v chaloupce (1871) a Poldík rumař (1873). Teoretická část se věnuje biografii Vítězslava Hálka, dále obsahuje stručnou charakteristiku slohových postupů s důrazem na slohový postup popisný. Praktická část je soustředěna na analýzu popisu postav, prostředí a času ve zvolených povídkách.
Literary description in selected short stories of Vítězslav Hálek
Keywords: Muzikantská Liduška; Na statku a v chaloupce; Poldík rumař; slohové postupy; Vítězslav Hálek; Muzikantská Liduška; Na statku a v chaloupce; Poldík rumař; stylistic procedures; Vítězslav Hálek