Daň z nemovitostí v příjmech územních samospráv - Truhlářová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou daně z nemovitostí v příjmech územních samospráv, vývojem výnosu z této daně v České republice, zhodnocením současného stavu a srovnáním s vybranými evropskými zeměmi. Cílem této diplomové práce je zhodnocení dosavadního vývoje, současného stavu a nastínění možných perspektiv daně z nemovitostí v příjmech obcí České republiky. Dílčím cílem této práce je porovnat současný stav i dosavadní vývoj se zeměmi Evropské unie a využití tohoto srovnání k nastínění dalšího možného vývoje příjmů územních samospráv.
Property tax revenue in local governments
Keywords: Daň z nemovitostí; daňové příjmy územních samospráv; fiskální decentralizace; daňová autonomie; Real estate tax; tax revenue local governments; fiscal decentralization; fiscal autonomy