Personální řízení ve vybraném podniku - Pokorná, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Vzhledem k nízké nezaměstnanosti v dnešních dnech musí mít organizace perfektní personální management, aby získali ty nejlepší zaměstnance na trhu. Společnost analyzovaná v této práci má stejný problém. Potřebuje získat dokonalé zaměstnance a tato práce se snaží pomoci prostřednictvím analýz, dotazníků a průzkumů. Společnost Stavebniny DEK a. s. se nachází v Jihlavě. Zabývá se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví. Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit současný stav personálního řízení ve firmě. Analýzy jsou zaměřeny na nábor a výběr zaměstnanců, vzdělání v podniku a další personální aktivity. Veškeré potřebné informace byly získány od zaměstnanců, manažerů a z interních dokumentů podniku. Výsledky výzkumu a analýz ukazují současnou funkci personálního řízení ve firmě a navrhují změny ke zlepšení tohoto systému.
Personnel management in selected company
Keywords: personální činnosti; společnost; návrh; nábor; odměňování; vzdělávání; motivace; adaptace; hodnocení zaměstnanců; personnel activities; company; suggestion; recruitment; reward; education; motivation; adaptation; assessment of employees