Trest v životě současného předškolního dítěte - Bobu, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem bakalářské práce je trest v životě současného předškolního dítěte. Práce je rozdělena na tři části teoretickou, metodologickou a praktickou. Teoretická část se zabývá tresty, výchovou v rodině a rodinou a dítětem samotným. Dále je zde popsaná metodologická část, která vymezuje zvolené pojmy jako kvalitativní výzkum, zakotvená teorie, rozhovor a komunitní kruh. Praktická část je zaměřena na rozhovory s rodiči a na popsání komunitního kruhu s dětmi.
Punishment of preschool children in present day
Keywords: Trest; výchova; rodina; kvalitativní výzkum; Punishment; education; family; quality research