Analýza vnitřního prostředí vybrané organizace - Křehká, Ilona (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá interní analýzou vybrané organizace. Cílem práce je zhodnocení současné situace vybrané organizace prostřednictvím zvolené analýzy vnitřního prostředí a navržení strategie vedoucí k jejímu rozvoji. Teoretická část je zaměřena na sběr poznatků týkajících se analýzy jednotlivých funkcionálních oblastí: marketingu, řízení lidských zdrojů, financí, výzkumu a vývoje a výroby. Mimo jiné popisuje i tvorbu strategie a SWOT analýzy. Praktická část je vytvořena ve spolupráci s mezinárodní neziskovou organizací. V této části jsou aplikovány teoretické poznatky týkající se interní analýzy. Analýza byla provedena prostřednictvím sběru interních informací a pomocí rozhovorů s pověřenými osobami. Na základě výsledků analýz jednotlivých oblastí jsou stanoveny silné a slabé stránky organizace. Vnější příležitosti a ohrožení jsou určeny na základě osobního působení v této organizaci. Tyto faktory tvoří dohromady SWOT analýzu, na jejímž základě je navržena strategie pro budoucí zlepšení stavu organizace.
The Internal Analysis of a Chosen Organisation
Keywords: interní analýza; strategie; interní audit; finanční analýza; řízení lidských zdrojů; SWOT analýza; nezisková organizace; internal analysis; strategy; internal audit; financial analysis; human resources management; SWOT analysis; non-profit organisation