Zlepšování pracovních a sociálních dovedností dospělých jedinců se zdravotním postižením prostřednictvím sociálně terapeutických dílen - Šmerdová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá zlepšováním pracovních a sociálních dovedností dospělých jedinců se zdravotním postižením prostřednictvím sociálně terapeutických dílen. Teoretická část je rozdělena do tří podkapitol. První podkapitola se věnuje zdravotnímu postižení a jeho druhům. Druhá podkapitola se zabývá integrací a inkluzí osob se zdravotním postižením, její součástí je také význam práce pro takového jedince. Třetí podkapitola teoretické části se věnuje legislativnímu rámci, chráněnému trhu práce a sociálně terapeutickým dílnám. Praktická část je zaměřena na analýzu vlivu pravidelného využívání sociální služby sociálně terapeutické dílny, poskytované neziskovou organizací Joker o. s., při získávání pracovního uplatnění na chráněném pracovním trhu dospělým jedincem se zdravotním postižením.
Improving working and social skills of adults with disabilities through social therapy workshops
Keywords: Sociálně terapeutické dílny; chráněná pracovní místa; chráněný trh práce; zdravotní postižení; integrace; specifika zaměstnávání; význam práce.; Social Therapy Workshops; sheltered work places; sheltered labour market; disabilities; integration; inclusion.