Význam místního periodického tisku při prezentaci hlavních etap vývoje ledního hokeje v jihočeském regionu (se zaměřením na České Budějovice a Písek) - Košatka, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj ledního hokeje na jihu Čech. Hokej je v naší zemi velmi populárním sportem a v posledních desetiletích měnil životy lidí. Práce se primárně zabývá historií ledního hokeje ve městech České Budějovice a Písek. Zachycuje nejenom vývoj klubů, ale také klíčové postavy a události, které se nenávratně zapsaly do jejich historie. Cílem je uvést, jak dění v jihočeských klubech popisoval místní periodický tisk a další moderní média.
The importance of periodical press in the presentation of the main stages of ice hockey development in the South Bohemian region (with focus on Budweis and Pisek)
Keywords: Lední hokej; jižní Čechy; Jihočeský kraj; České Budějovice; Písek; zimní stadion; ice hockey; South Bohemia; South Bohemian Region; Czech Budweis; Pisek; ice hockey arena