Maßnahmen zur Erhöhung der Beschäftigungsrate in Deutschland - Loudová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem této práce je problematika nezaměstnanosti. Jedná se o závažný společenský a hospodářský problém, který má různé příčiny a existují také různé způsoby, jak s ním bojovat. Autorka uvádí opatření k zvyšování míry zaměstnanosti, resp. ke snižování nezaměstnanosti v Německu, v rámci nové reformy tzv. Hartz-Konceptu. Dále se autorka zabývá nezaměstnaností mladých lidí a opatřeními k jejich začlenění na trh práce. Zdůrazňuje význam vzdělání v určitém oboru a zároveň upozorňuje na nedostatek kvalifikovaných pracovních sil v Německu. V neposlední řadě jsou zmíněny také instituce, které ovlivňují podmínky na pracovním trhu, a jejich zaměření. Cílem této bakalářské práce bylo zjistit, jakým způsobem bojuje Německo s nezaměstnaností a jaký dopad mají zmíněná opatření.
Measures to the increasing of the employment rate in Germany
Keywords: nezaměstnanost; Německo; opatření; reforma; unemployment; Germany; measures; reform