Analýza kolektivního investování v podmínkách ČR - Šaňková, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce zkoumá problematiku kolektivního investování. Jejím cílem je zhodnotit současný stav v podmínkách České republiky a analyzovat vybrané charakteristiky sledovaného sektoru. Hlavními tématy práce je výnosnost, nákladovost a volatilita vybraných otevřených podílových fondů. Na základě dostupných informací budou mezi sebou porovnány akciové a dluhopisové podílové fondy. Pozornost je věnována vybraným českým fondům vybraným na základě stejného stupně rizikovosti na trhu. Následně jsou vytvořena portfolia z nejlépe vyhodnocených vybraných podílových fondů pro vybrané rizikové skupiny investorů.
Analysis of the Collective Investment in the Czech Republic
Keywords: Kolektivní investování; podílové fondy; portfolia; výnosnost; rizikovost; Collective investment; mutual funds; portfolio; profitability; risk