Posouzení úrovně výživy telat v daném zemědělském podniku - Chudobová, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce zpracovává posouzení krmné dávky v období rostlinné výživy telat ve sledovaném podniku. Ve vybraném zemědělském podniku je vyhodnocena krmná dávka na základě potřeb živin vzhledem k doporučeným hodnotám - normám. Nad rámec zadání je zhodnocena krmná dávka pro odchov jaloviček. U jaloviček je porovnána krmná dávka, která je předkládána v období odchovu jaloviček vzhledem k průměrným denním přírůstkům během jednoho roku (2017).
Assessment of the level of nutrition of calves on the farm
Keywords: výživa telat; krmná dávka; potřeba živin; calf nutrition; feed dosage; need for nutrients