Kvalita života seniorů žijících v Domě s pečovatelskou službou v Lišově - Šimková, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce zjišťuje kvalitu života seniorů v Domě s pečovatelskou službou v Lišově. Teoretická část popisuje stáří, stárnutí, projevy stáří a potřeby seniorů. Dále charakterizuje kvalitu života, její metody a nástroje zjišťování. V závěru se věnuje sociálním službám určeným pro seniory, pečovatelské službě a charakteristice domu s pečovatelskou službou v Lišově. Výzkumná část zjišťuje subjektivní vyjádření spokojenosti seniorů s kvalitou života v jednotlivých oblastech.
Quality of life of seniors living in the Nursing home in Lišov
Keywords: Stáří; stárnutí; projevy stárnutí; potřeby seniorů; kvalita života; sociální služby; pečovatelská služba; dům s pečovatelskou službou.; old age; aging; ageing symptoms; needs of seniors; quality of life; social services; day care; Nursing home