Kaligrafie jako obraz - Dryková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce "Kaligrafie jako obraz" sestává ze dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část se bude zabývat vznikem a vývojem písma se zaměřením na latinské psané písmo. Bude zmapován rozvoj psacích pomůcek a podložek, jako nedílná součást pro psaní krásného písma. Praktická část bakalářské práce bude obsahovat kaligrafické kompozice vytvořené z jednotlivých forem latinského písma.
Calligraphy as a picture
Keywords: Kaligrafie; vývoj; vznik; kaligrafické pomůcky a podložky; kompozice; Calligraphy; evolution; emergence; calligraphic tools and pads; composition