Spisovatel František Hobizal - Kohoutová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce představuje biografický portrét regionálního autora Františka Hobizala (1933-2001) a jeho spisovatelskou činnost. Biografie literáta kněze je konstruována na základě oral history, materiálů dochovaných v Archivu bezpečnostních složek, rozhlasových vysílání, osobního fondu autora a odborné literatury. Druhá část práce představuje literární činnost Františka Hobizala. Charakterizuje vydané tituly jeho tvorby a pokouší se ho zařadit do literárně historického kontextu.
František Hobizal, Writer