Tvorba vizuálních komponent webu s využitím Object Oriented CSS a metodiky BEM - Smrž, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je využít správných postupů při psaní objektově orientovaného CCS (OOCSS) kódu v HTML5 za pomocí metodiky BEM při vývoje frontendu. OOCSS je způsob, jak snadno psát srozumitelný kód, který se může použít hned několikrát, lehce spravovatelný a nezabírá v souboru příliš mnoho místa. Metodika BEM nám určuje postupy, které využijeme na správné pojmenovaní jednotlivých bloků, elementů nebo modifikátorů. Dohromady mají celkově zjednodušit práci při psaní kódu CSS nejen pro člověka, který ho píše, ale i pro další členy týmu. V rámci práce budu porovnávat psaní kódu CSS jako objektově orientovaného, výhody používaní metodiky BEM a nepoužití ani jednoho z postupů. Výstupem práce bude webová prezentace obsahující použití OOCSS s BEM metodologií, časovou náročnost, datovou velikost a obtížnost pro vývojáře.
Creating visual components of web using Object Oriented CSS and BEM methodology
Keywords: CSS; OOCCS; BEM; frontend; CSS; OOCCS; BEM; frontend