Aktuální pojetí předškolního technického vzdělávání na okrese Tábor - Cimburková, Simona (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje technickému vzdělávání a jeho současným stavem v podmínkách mateřských škol na okrese Tábor. Teoretická část se zabývá vlivem techniky na život člověka, vymezuje technické vzdělávání, vysvětluje pojem předškolní technická gramotnost a v neposlední řadě analyzuje Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání a jeho jednotlivé oblasti v souvislosti s technickou výchovou. Praktická část zpracovává dotazníkové šetření, které bylo předloženo 100 respondentům. Zaměřuje se na aktuální informovanost pedagogů v oblasti předškolního technického vzdělávání a jeho realizaci ve výchovně vzdělávacím procesu.
Current Concepts of Preschool Technical Education in the District Tábor
Keywords: Předškolní technická gramotnost; Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; technické vzdělávání; Pre-school technical literacy; Framework Education Programme for Preschool Education; technical education