Využití korelací na devizovém trhu FOREX - Giertl, Jakub (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo otestovat použití korelací na devizovém trhu. První část práce je teoretická. Popisuje principy měnových trhů, základy technické a fundamentální analýzy a základy použití korelací. Druhá část práce shrnuje praktickou část. Popisuje strategii a technické ukazatele používané pro obchodování s využitím a bez využití korelací. Na konci práce jsou shrnuty výsledky testů s vyhodnocením.
The use of correlations in the foreign exchange market
Keywords: FOREX; korelace; měnový trh; technická analýza; FOREX; correlations; currency market; technical analysis