Porovnání obsahu projektů pozemkových úprav v rámci České republiky a středoevropského regionu - Zíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce je zpracování literární rešerše a porovnání obsahu projektů pozemkových úprav v rámci České republiky a Slovenské republiky. Tato práce vznikla na základě dostupných literárních pramenů, databází veřejných institucí, podkladů pozemkového úřadu Slovenské republiky a soukromé projektové kanceláře GEOPOZEM CB v Českých Budějovicích.Diplomová práce zahrnuje stručnou historii pozemkových úprav do roku 1993, kdy došlo k rozpadu Československé republiky. Následně je práce zaměřena na jednotlivé soubory pozemkových úprav samostatně v rámci České a Slovenské republiky, výběr kritérií pro porovnání obsahu jednotlivých projektů pozemkových úprav a analýzu stanovených parametrů popisující obsah zvolených pozemkových úprav.
Comparison of content projects of land consolidation in the Czech Republic and the Central European region
Comparison of content projects of land consolidation in the Czech Republic and the Central European region
Keywords: Projekt pozemkových úprav; fragmentace; Česká republika; Slovenská republika; porovnání; Project of land consolidation; fragmentation; Czech Republic; Slovak Republic; comparison