Kateřina Chromčáková - portrét pěvkyně a pedagožky - Hájková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Kateřina Chromčáková, rozená Bukovská, je jednou z významných osobnostní operního života Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, ve kterém působila od roku 1996. Tato magisterská diplomová práce je zaměřena na její pěveckou kariéru, pěvecké školení, nastudované role, osobní život a v neposlední řadě pak na pedagogickou činnost, kterou se nyní zabývá na Konzervatoři v Českých Budějovicích, kde působí jako pedagožka sólového klasického zpěvu od roku 2012. Jedna kapitola je také věnována třem důležitým operním scénám, na kterých Kateřina Chromčáková Bukovská za svůj život působila. Záměrem práce je vytvořit profil osobnosti a snaha postihnout všechny složky této talentované umělkyně.
Kateřina Chromčáková - portrait of singer and teacher
Keywords: opera; operní zpěvačka; divadlo; Kateřina Chromčáková; sopranistka; Jihočeské divadlo; České Budějovice; Opera; opera singer; theatre; Kateřina Chromčáková; soprano singer; The South Bohemian Theatre; České Budějovice