VÝCHOVA DĚTÍ S ADHD Z POHLEDU PŘEDŠKOLNÍHO PEDAGOGA - Vušková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce s názvem Výchova dětí s ADHD z pohledu předškolního pedagoga je ve své teoretické části rozdělena na tři hlavní kapitoly. První kapitola shrnuje charakteristiku syndromu ADHD, vymezuje pojem tohoto onemocnění, popisuje jeho projevy, příčiny vzniku a terapii. Druhá kapitola se zaměřuje na charakteristiku celkového vývoje předškolního dítěte. Poslední třetí kapitola teoretické části popisuje vzdělávání v mateřských školách. Praktická část zobrazuje výsledky výzkumného šetření. Snažila jsem se zjistit, jaké zkušenosti mají předškolní pedagogové s dětmi s diagnózou ADHD. Pro praktickou část jsem zvolila kvalitativní šetření. Pro sběr dat byly zvoleny polostrukturované rozhovory.
Education of childern with ADHD from the perspective of preschool teacher
Keywords: ADHD; dítě v předškolního věku; předškolní pedagog; běžná mateřská škola; ADHD; child in pre-school age; pre-school teacher; ordinary kidergarten