Pohledávky z obchodních vztahů v obchodní korporaci - Chvátalová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku pohledávek z obchodních vztahů ve vybra-né obchodní korporaci. Daná společnost je vybrána z důvodu, že ovládá velkou část trhu v energetickém průmyslu a má obchodní styky se zahraničním. Tato práce se zabývá především způsoby, jak předcházet problémovým oblastem v rámci pohledávek a jak tyto problémy řešit. Cílem práce je zhodnotit efektivnost řízení pohledávek ve vybraném podniku a následně navrh-nout možná opatření v případě sporných a nedobytných pohledávek. Tato práce přinese největší užitek vedoucímu ekonomického oddělení ve vybrané společnosti. V závěru jsou představeny návrhy a doporučení ke zlepšení řízení pohledávek.
Receivables from business relations in the selected business corporation
Keywords: pohledávky; splatnost; věřitel; dlužník; vymáhání; receivables; maturity; creditor; debtor; enforcement