Podpora cestovního ruchu v zázemí Hluboká nad Vltavou - Machová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat složky primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v zázemí Hluboké nad Vltavou, analyzovat potřeby a požadavky návštěvníků v destinaci a vyhodnotit přínosy a dopady cestovního ruchu v řešeném území. Z hlediska cestovního ruchu je Hluboká nad Vltavou velice atraktivní. Největším potenciálem nabídky cestovního ruchu jsou zejména kulturně-historické atraktivity. Hlavní dominantou města je bezpochyby zámek Hluboká. Důležitou funkci zde plní také přírodní atraktivity. Rovinatá krajina v sobě skrývá nepřeberné množství cyklistických a turistických tras. Z toho vyplývá, že město Hluboká nad Vltavou, vedle historického, kulturního a přírodního potenciálu, disponuje také řadou sportovních nabídek, jež mohou návštěvníci města využít. K sportovním aktivitám v destinaci patří například cykloturistika, pěší turistika, koupání, golf, jezdectví, tenis, volejbal a další.
The support of tourism development in the chosen region
Keywords: cestovní ruch; destinace; podpora cestovního ruchu; primární nabídka cestovního ruchu; sekundární nabídka cestovního ruchu; potřeby a požadavky návštěvníků; přínosy a dopady cestovního ruchu; tourism; destination; support of tourism development; primary offer of tourism; secondary offer of tourism; the needs and requirements of visitors; the contributions and impacts of the travel industry