Příspěvek k dějinám raně středověkého osídlení jižních Čech. Archeologie a raně středověké hradiště v Doudlebech - Mašková, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem této bakalářské práce je raně středověké hradiště v Doudlebech, jež je zde představeno především z hlediska archeologického. Jedním z nejdůležitějších cílů práce je shrnout archeologické poznatky spojené s tímto hradištěm a podat přehled a informace o dostupném archeologickém materiálu z Doudleb. Pozornost však byla věnována i raně středověkým hradištím obecně a to zejména hradištím jihočeským.V rámci práce byl také analyzován menší keramický soubor.
Contribution to the history of early medieval settlement in southern Bohemia. Archaeology and early medieval hillfort in Doudleby
Keywords: archeologie; hradiště; raný středověk; Doudleby; archaeology; hillfort; Early Middle Ages; Doudleby