Správa zeleně intravilánu - Sekal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na shrnutí významu zeleně intravilánu a zdůraznění důležitosti její správy. Úvodní kapitola pojednává o historickém vývoji městské zeleně, následují nejdůležitější funkce a jejich vliv na městské prostředí a na obyvatelstvo v něm žijící. V třetí kapitole je přiblížen legislativní rámec správy městské zeleně a problematika s její výsadbou, údržbou a kácením. Závěrečná kapitola je rozdělena na dvě hlavní části. Ta první se zmiňuje o využívání některých moderních technologií v souvislosti se správou městské zeleně. V té druhé je nastíněna současná situace správy zeleně a stručný popis města České Budějovice s částečným zapojením moderních metod pro shromažďování informací a jejich následné využití při plánování odborných zásahů.
Urban greenery management
Keywords: městská zeleň; správa zeleně; výsadba; údržba; kácení; urban greenery; greenery management; planting; maintenance; felling