Vztah manažerského a finančního účetnictví v podmínkách českých účetních předpisů (ČÚP) - Beranová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit situaci v manažerském a finančním účetnictví v konkrétním podniku a zanalyzovat a posoudit harmonizaci těchto dvou okruhů v rámci českých účetních předpisů. Nejdříve bylo posouzené finanční účetnictví konkrétního podniku, na to se navázalo jeho analýzou manažerského účetnictví. V závěru byly posouzeny vazby mezi těmito dvěma okruhy.
The Relation of Managerial and Financial Accounting under the Terms of The Czech Accounting Regulations
Keywords: Účetnictví; finanční účetnictví; manažerské účetnictví; české účetní předpisy; vztahy mezi manažerským a finančním účetnictvím; ocenění zásob vlastní výroby; Accounting; financial accounting; managerial accounting; Czech accounting regulations; linkage between managerial and financial accountancy; appreciating the self output stock