Porovnání výpustí českých a světových JE - Dobeš, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
V této práci, která se zabývá problematikou výpustí z jaderných elektráren, jsem se pokusil vytvořit přehled různých typů jaderných elektráren a radioizotopů, které jsou vypouštěny do životního prostředí ve formě kapalných a plynných výpustí. Jako součást tohoto porovnání bylo vytvořeno zhodnocení plynných a kapalných výpustí českých a světových jaderných elektráren. Úvodní část této práce obsahuje informace o různých typech jaderných elektráren a radioizotopech, které vznikají v jejich reaktorech. Následují informace o platné legislativě, uvolňovacích úrovních a metodách a systémech užívaných pro měření radioaktivních plynných a kapalných výpustí z jaderných elektráren. Druhá část této práce popisuje cíl a hypotézy. Třetí část informuje o postupech, které byly použity při vytváření této práce. Čtvrtá část obsahuje výsledky prezentované ve formě tabulek a grafů. Pátá část představuje diskuzi těchto výsledků. Poslední část obsahuje zhodnocení výsledků práce.
Comparison of the gaseous and liquid releases of the Czech and world nuclear power plants
Keywords: aerosol; jaderná elektrárna; kapalné výpusti; limity; radiojód; radionuklid; tlakovodní reaktor; tritium; aerosol; nuclear power plant; liquid releases; limits; radioiodine; radionuclide; pressurized light-water-moderated and cooled reactor; tritium