Meziroční variabilita plůdkových společenstev v litorálu přehradní nádrže - Veselý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
V letech 2007-2011 byla vzorkována tohoroční společenstva v litorálu přehradní nádrže Římov. Tato práce si mimo jiné klade za cíl sledování výskytu plůdku v jednotlivých litorálních habitatech nádrže Římov v průběhu pětileté datové řady v závislosti na síle jednotlivých ročníků, faktorech prostředí atd., a také nalezení obecného distribučního vzorce, který by mohl vysvětlovat výskyt juvenilních jedinců jednotlivých druhů v různých habitatech či pomohl objasnit podélný gradient výskytu juvenilních jedinců v rámci dlouhodobě mapované modelové údolní kaňonovité nádrže Římov. Výsledky této práce by mohly být následně použity i na typově podobných středoevropských nádržích
Interannual variability of littoral age 0+ fish in the canyon-shaped reservoir
Keywords: Juvenilní jedinec; litorál; přehradní nádrž; abundance; distribuce; Juvenile fish; littoral; reservoir; abundance; distribution