Žákovská řešení otevřených a polyvalentních úloh - Bézová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá žákovskými řešeními otevřených a polyvalentních úloh na druhém stupni základních škol. Hlavním cílem práce je zjistit, jak žáci řeší úlohy, pro které existuje více postupů řešení nebo více řešení, a jaká variabilita se objevuje v žákovských řešeních. Práce je rozdělena do čtyř částí, Terminologie, Design výzkumu, Výsledky a Příklady v podobě Concept Cartoons. První část se věnuje rešerši slovních, otevřených a polyvalentních úloh a též rešerši metody Concept Cartoons. V druhé části se zaměřuji na kvalitativní výzkum a též zkoumám, jak žáci řeší již zmíněné úlohy. Třetí část se podrobně věnuje žákovským řešením a poslední část obsahuje užití metody Concept Cartoons v praxi.
Pupils' solutions of open and polyvalent tasks
Keywords: slovní úlohy; otevřené a polyvalentní úlohy; žákovská řešení slovních úloh; více různých postupů; metoda Concept Cartoons; Math Word Problems; Open and Polyvalent Word Problems; Pupils' Solving of Math Word Problems; Concept Cartoons Method