Cestovní ruch a rekreace v Českých Budějovicích - Kopáček, Milan (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce je zhodnocení současného stavu cestovního ruchu v Českých Budějovicích a v jejich nejbližším okolí. Dále je v bakalářské práci posouzena struktura předpokladů rozvoje cestovního ruchu v dané oblasti, bylo zjišťováno, jaké atraktivity nabízí návštěvníkům sledované území. Práce se věnuje problematice vztahu návštěvníka ke zkoumané lokalitě. Pomocí dotazníkového šetření je v bakalářské práci zhodnocena struktura současných návštěvníků na třech lokalitách daného území. Posledním cílem práce je identifikace témat vhodných k optimalizaci využití oblasti cestovním ruchem a rekreací.
Tourism and recreation in České Budějovice
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; České Budějovice; kulturně-historické atraktivity; rekreační zařízení; návštěvníci; dotazníkové šetření; tourism; precondition of tourism; České Budějovice; historical-cultural attractiveness; recreational facility; visitors; questionnaire research