Počátky archeologie v jižních Čechách - Sladká, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem předkládané práce je zhodnocení počátků, rozvoje a změn jihočeské archeologie v průběhu 19. a první poloviny 20. století. Pozornost je věnována především místním amatérským archeologům a jejich činnosti.
The beginnings of archaeology in South Bohemia
Keywords: dějiny archeologie; jižní Čechy; amatéři; první výzkumy.; history of archaeology; South Bohemia; amateurs; first researches.