Příjmení, jména po chalupě a přezdívky v obci Dobřenice - Pozlerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na onomastiku obce Dobřenice. Předmětem analýzy jsou příjmení, jména po chalupě a přezdívky v obci. Příjmení jsem získala ze soupisu obyvatel, jména po chalupě a přezdívky exploračními metodami za pomoci rozhovorů. Klasifikace a rozbor antroponymického materiálu jsou vypracovány na základě studia odborné literatury a tradičních klasifikačních postupů. Cílem práce je lingvistická analýza oficiálních a neoficiálních osobních jmen a přispět k onomastice obce Dobřenice.
Family Names, inherited Names and Nicknames in the village of Dobřenice