Dvě německé rukopisné hudební učebnice z 1. poloviny 19. století,edice,překlad,komentář - Votavová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2006)
Diplomová práce se zabývá dvěma německými rukopisnými hudebními učebnicemi, které jsou datovány přibližně do první poloviny 19. století. Součástí této práce je transkripce a český překlad těchto učebních textů, jejich obsahová i jazykový analýza. Především se jedná o praktickou činnost dle edičních zásad. Předkládaná práce je pokusem o zachycení dobového vnímání hudby v kontextu české hudební teorie. Diplomová práce se zabývá dvěma německými rukopisnými hudebními učebnicemi, které jsou datovány přibližně do první poloviny 19. století. Součástí této práce je transkripce a český překlad těchto učebních textů, jejich obsahová i jazykový analýza. Především se jedná o praktickou činnost dle edičních zásad. Předkládaná práce je pokusem o zachycení dobového vnímání hudby v kontextu české hudební teorie. Diplomová práce se zabývá dvěma německými rukopisnými hudebními učebnicemi, které jsou datovány přibližně do první poloviny 19. století. Součástí této práce je transkripce a český překlad těchto učebních textů, jejich obsahová i jazykový analýza. Především se jedná o praktickou činnost dle edičních zásad. Předkládaná práce je pokusem o zachycení dobového vnímání hudby v kontextu české hudební teorie.
Two manusripts of german music textbooks from the first half of 19th century,