Italští uprchlíci na Sušicku v období první světové války - Grubhoffer Hanusová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tématem italských uprchlíků na Sušicku v období první světové války. První tematická kapitola shrnuje problematiku první světové války v české a italské historiografii. Následuje uvedení do problematiky italských uprchlíků a recepce tohoto fenoménu opět v rámci české a italské historiografie. Druhá kapitola vychází převážně z mého vlastního pramenného výzkumu a jejím cílem je zmapovat pobyt italských vysídlenců na území politického okresu Sušice v letech 19151919.
Italian refugees in the surroundings of Sušice during the First World War
Keywords: italští uprchlíci; první světová válka; Sušice; Italian refugees; First World War; Sušice