Analýza pohledávek - Kučerová, Kimberley (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu pohledávek vybrané společnosti, která se zabývá výrobou mléčných produktů a dosahuje ročního obratu až 1,5 miliardy korun. Hlavním cílem je provést analýzu řízení pohledávek ve vybrané společnosti, identifikovat nedostatky a navrhnout opatření pro zlepšení. V teoretické části práce jsou definovány všechny související pojmy a vysvětlen proces řízení pohledávek, od jejich vzniku přes sledování a případné vymáhání. Analýza je provedena na základě dat z veřejně dostupných účetních závěrek mezi lety 2019-2022. Na základě provedené analýzy byly identifikovány některé nedostatky a navržen lepší model řízení pohledávek pro vedení společnosti.
Receivables analysis
Keywords: pohledávky; řízení pohledávek; analýza; účetní závěrka; receivables; receivables management; analysis; financial statements