Vývoj operačních a informačních středisek HZS v rámci Jihočeského kraje s návrhem organizačního a technického řešení - Novotný, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou integrací do krajských operačních a informačních středisek u hasičského záchranného sboru ČR. Hasičské záchranné sbory krajů k tomuto problému přistupovaly individuálně, jak po stránce technické, tak po stránce lidských zdrojů. Práce je rozdělena do několika částí popisující činnost krajských operačních a informačních středisek hasičských záchranných sborů ČR . Popisuje, krajská operační a informační střediska , právní předpisy týkající se činnosti krajských operačních a informačních středisek a popisuje možné varianty integrace operačních a informačních středisek. Cílem práce je vypracování metodiky, která by mohla pomoci při integraci stávajících operačních a informačních středisek a zároveň by mohla posloužit jako metodika pro integraci operačních středisek policie ČR, popřípadě zdravotní záchranné služby .
Development of The operational and information centres of Fire Rescue department, including in South Regional within suggestion of the organizational and technological solutions.
Keywords: INTEGRACE; KOPIS {--} KRAJSKÉ OPERAČNÍ A INFORMAČNÍ STŘEDISKO; SOPIS {--} SEKTOROVÉ; OPERAČNÍ A INFORMAČNÍ STREDISKO; VÝSLEDNÝ KOEFICIENT; ALTERNATIVY BUDOUCÍ INTEGRACE; Integration; KOPIS - Regional Operation and Information center; SOPIS - Sectoral; Operation and Information center; The resulting coefficient; Options for future integration