Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi jako inspirační zdroj pro vytvoření souboru kreseb - Kadlec, David (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je ve formě teoreticko-praktické. Teoretická část poskytuje nejen vhled do historie kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi, ale také je kladen důraz na zasazení stavby do kontextu doby barokní a též je proveden rozbor kostela po stránce architektonické. Dále v rámci teoretické části nechybí zmínka o Palladiu země České, jehož historii je též věnováno několik stránek. Praktická část představuje vizuální interpretaci génia loci kostela N.P.M., který je promítnut do souboru kreseb.
Church of the Assumption of the Virgin Mary in Stará Boleslav as an inspirational source for the creation of a set of drawings
Keywords: baroko; Stará Boleslav; kostel Nanebevzetí Panny Marie; Palladium země České; Giovanni Maria Filippi; Jacopo Vaccani; František Maxmilián Kaňka; Matyáš Bernard Braun; Kilián Ignác Dientzenhofer; šlechtické kaple; Svatá cesta; Kašpar Arsenius z Radbuzy; baroque; Stará Boleslav; Church of the Assumption of the Virgin Mary; Palladium země České; Giovanni Maria Filippi; Jacopo Vaccani; František Maxmilián Kaňka; Matthias Bernard Braun; Kilian Ignác Dientzenhofer; noble chapel; holy road; Kaspar Arsenius of Radbuza