Ruské svatební tradice - Hafijčuková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce přináší pohled do této pozoruhodné oblasti ruské kultury a do tak důležitého období lidského života, jako je svatba. Zabývá se ruskými svatebními tradicemi, rituály a zvyky jak v současnosti, tak i v minulosti. Zaměřuje se na období do svatby (seznámení, námluvy, zásnuby), předsvatební přípravy a na průběh svatebního dne od rána až po svatební noc. Prostřednictvím mé bakalářské práce se podíváme také na rozdílné svatební zvyky různých národů žijících na území Ruské federace, které jsou pro západní svět mnohdy neobvyklé, až šokující. V neposlední řadě tato práce zkoumá a porovnává svatební tradice několika dalších slovanských národů, včetně národa českého. Práce je doplněná o obrazové přílohy, fotografie a mapky.
Russian Wedding Traditions
Keywords: svatba; tradice; svatební obřady; Ruská federace; národy; wedding; traditions; wedding rituals; Russian Federation; nations