Vzdělávání učitelů němčiny na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích - historie, současnost a perspektivy - Vít, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
Pro tvorbu ideálního studijního programu, jež je jedním z cílů diplomové práce, je zapotřebí vnímat nejen současné tendence ve vzdělávání, ale také se orientovat v historii studia německého jazyka na pedagogických fakultách. Diplomová práce se proto zabývá analýzou studijních programů katedry germanistiky Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity od konce 80. let až do současnosti. Spolu s výzkumem "spokojenosti" provedeným mezi současnými studenty tohoto oboru tvoří analýza základ pro splnění cíle diplomové práce, tedy tvorbu ideálního studijního programu. Ten tak reflektuje některé postřehy stran studentů, zároveň je tvořen v návaznosti na vývojové tendence vzdělávání učitelů německého jazyka na Jihočeské univerzitě v posledních 30 letech.
German Language Teacher Education at the Faculty of Education in České Budějovice - History, Present, Perspectives
Keywords: vzdělávání; studijní program; student germanistiky; Pedagogická fakulta; education; study plan; student of German language; Faculty of Education