Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin - Ardolfová, Helena (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem práce bylo charakterizovat přínos funkčních potravin pro lidské zdraví a formulovat efektivní postup při jejich zavádění na regionální trh potravin za využití marketingového mixu. V rámci diplomové práce bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož úkolem bylo analyzovat povědomí spotřebitelů o funkčních potravinách a jejich preference, co se týče jednotlivých nástrojů marketingového mixu. Na základě takto získaných informací, byla následně formulována doporučení pro výrobce, jež tyto potraviny zavádí na trh jako nové výrobky.
Functional foods and their application to the regional food market
Keywords: funkční potraviny; marketingový mix; nutriceutika; functional foods; marketing mix; nutriceutics