Porovnání konvenčního a minimalizačního zpracování půdy - Polan, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zaobírá systémy zpracování půdy. Řeší se vhodnost použití jednotlivých technologií s ohledem na spotřebu pohonných hmot, času potřebného k pracovním operacím a stav pěstovaných plodin. Popsány jsou stroje používané ke zpracování půdy v různých systémech. Pokus probíhal na jednom pozemku, který byl rozdělen, aby se zamezilo zkreslení výsledků různou kvalitou půdy.
Comparison of conventional and minimization soil treatment
Keywords: zpracování půdy; orba; minimalizační technologie; spotřeba pohonných hmot; časová náročnost; tillage; plowing; minimization technology; consumption of fuel; duration