Stanovení početnosti netopýra vodního (Myotis daubentonii) na vybraném území Českobudějovické pánve - Bradáčová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
V první části bakalářské práce byly shrnuty metody, které jsou používány pro studium populační biologie netopýrů. V praktické části byla odhadnuta početnost netopýra vodního na vybraném území Českobudějovické pánve. Dále bylo zjištěno, jak se počet netopýrů vodních mění se vzrůstající vzdáleností od břehu rybníka. Také byly porovnány počty netopýrů vodních mezi sezónami 2008/2009 a stanovena jejich minimální populační hustota na vybraném území Českobudějovické pánve.
Assessing the abundance of Daubenton's bats (Myotis daubentonii) in selected area of the Českobudějovická basin
Keywords: netopýr vodní; Českobudějovická pánev; minimální populační hustota; odhad početnosti; metody pro studium populační biology; Daubenton's bats; Českobudějovická basin; minimal population density; assessing the abundance; methods for the study of population biology